Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،بنابر اعلام روابط عمومی حوزه هنری استان اصفهان، در دومین نشست «سینما تک سوره» که یکی از برنامه های نقدفیلم واحد هنرهای تصویری حوزه هنری اصفهان است ، شب گذشته (سه شنبه29 آبان) انیمیشن «شیرشاه» به کارگردانی راجرآلرز در سالن سعدی به نمایش درآمد که از نمایشنامه هملت اقتباس شده بود ، اقتباس از این نمایشنامه در سه نشست با اکران (فیلم تردید در نشست اول ، شیرشاه نشست دوم وهملت نشست سوم) مورد بررسی قرارمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه پس از نمایش فیلم «شیرشاه» ، مجری از کارشناس انیمیشن برنامه ، استاد سرائیان پرسید برای ما توضیح دهید که یک داستان مثل هملت را چگونه به کارتون و کار کودک نزدیک می کنیم؟

سرائیان در پاسخ این سوال گفت: نخست باید دید هدف آن فیلم چیست؟ همه تولیدات انیمیشن برای کودک نیست، برای مثال انیمیشن «پیرمرد و دریا» متعلق به  بزرگسال است، در «شیرشاه» باید به چند نکته توجه کرد، اولین نکته کار کودک ، ساده سازی است ، اینکه اثر انیمیشن متعلق به کدام کشور است نیز مهم است برای مثال هالیوود همیشه استانداردها را رعایت می کند اما بخش تجاری کار هم برایشان بسیار مهم است.

وی ادامه داد : شیرشاه محصول کمپانی دیزنی است که بیشتر برای قشر نوجوان اثر می سازد و در این کار بخش های اکشن ، مسائل عاطفی ، جنسی و غیره را می توان دید و این کار صرفاً اقتباسی از نمایشنامه هملت نیست زیرا اتفاقات خشن و سرد هملت را نمی توان در این فیلم دید.

مجری پرسید دلیل اینکه این اثر جایگاه ویژه ای دارد چیست؟ دلایل فنی است یا قصه؟

کارشناس این برنامه افزود : هر دو ، ساخت این فیلم به مدت دو سال و نیم طول کشیده و در سال 1994 اکران شده است و حتی تیم ساخت فیلم برای دیدن و کشیدن حرکات شیرها به آفریقا رفته اند و استفاده زیادی از رایانه در ساخت این انیمیشن شده و در واقع نسبت به زمان خود از آثار بسیار پیشرفته بوده است.

وی ادامه داد : دیزنی اصولا به سراغ داستان های کلاسیک می رود ، و به داستان های شاه و پری علاقه زیادی دارد ، داستانی مثل هملت جزء سلبریتی های داستانهای هنری است، بر روی هملت و شکسپیر حساسیت زیادی در غرب وجود دارد و ورود به این اثر خطر زیادی را می طلبد که دیزنی این کار را کرد ، در واقع در این فیلم خیلی کم به سراغ هملت رفته شده و تنها اقتباس از هملت داستان یک پادشاه، پسر و عمو و نیرنگ های اوست.

سرائیان تصریح کرد: در این کار بیشتر به یاد داستان های کتاب عهد عتیق می افتیم ، در شیرشاه یکی از نکات صخره ای است که سیمبا و پدرش بر روی آن می روند این صخره در انیمیشن های دیگر نیز تکرارشده است ، یک شیر معروف در انیمیشنی ژاپنی به اسم کیمبا که یک انیمیشن موفق است وجود دارد که بر روی چنین صخره ای می ایستد و اگر نگاه کنید در تمامی انیمیشن هایی که شیر وجود دارد یک صخره نیز وجود دارد.

مجری برنامه با اشاره به اینکه سیاست دیزنی پایان خوش است ، افزود : اما شیرشاه تا حدودی با مرگ موفاسو یک صحنه خیلی تراژیک را مطرح کرده است و این یک خطر پذیری بزرگ برای دیزنی بوده است.

یکی از حضار پرسید چه می شود که برخی از آثاررا تصمیم می گیریم به صورت انیمیشن بسازیم و برخی را به صورت فیلم با انسانهای واقعی.

مجری با اشاره به بار دراماتیک بیشتر انیمیشن و زیباتر بودن انیمه ها واینکه انیمیشن قابلیت بیان نکات ویژه ای را دارد که نمی توان به گونه ای دیگر مطرح کرد به این سوال پاسخ داد. سرائیان نیز در پاسخ به این سوال افزود : به نظرم مکان و زمان در هنر شما هم تأثیر دارد و انیمیشن هنری است که در آن برخی حرف ها را در برخی از فضاها راحت تر می توان بیان کرد. انیمیشن فضا و دست بازتری برای تولید دارد.

وی بااشاره به انیمیشن جدی در بلوک شرق و روسیه گفت : گاه در برخی از کشورها از انیمیشن برای بیان طنز سیاه و مسائلی که نمی توان در واقعیت گفت استفاده می شود.

کارشناس انیمیشن این برنامه با اشاره به اینکه در ژاپن بسیاری از سینماگران پس از جنگ جهانی دوم به انیمیشن روی آوردند افزود : فرهنگ ژاپنی به گونه ای است که از فرهنگ های دیگر وام می گیرد و آن را ارتقاء می دهد به گونه ای که دیگر شبیه به فرهنگ اصلی نیست، سینمای تجاری ژاپن در رقابت با سینمای آمریکا نتوانست پیشرفت کند و بسیاری از کارگردانهای ژاپن جذب ساخت انیمیشن شدند به همین دلیل انیمیشن های ژاپنی دنیا را در دهه هشتاد میلادی تسخیر کرد.

سخنران این برنامه با اشاره به اینکه انیماتور در انیمیشن مثل بازیگر است و انیمیشن یک کار تیمی است گفت: شیرشاه اثر تمیزی است که تعادل تجارت و کار را به خوبی درآورده است ، جذابیت های تجاری این کار بسیار زیاد است و در زمان خود این اثر یک شاهکار بود همچنان که هنوز جزو آثار خوب محسوب می شود.

وی ادامه داد : انیمیشن یک مشکل دارد که هزینه بالایی را می طلبد و برای ساخت آثاری چون شیرشاه تیم های بزرگی باید باشند که به صورت بین المللی کار می کنند ، مدیریت و جمع آوری چنین کارهایی بسیار سخت و طولانی است.

انتهای پیام/م

دومین نشست «سینما تک سوره» حوزه هنری اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران اخبار هنرمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۱۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری

264 215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901138

دیگر خبرها

  • روند ۴۰ پروژه شاخص شهر را به‌صورت جزئی بررسی می‌کنم
  • رونالدو، همچنان سوژه جذاب رسانه‌های بزرگ
  • بازی بایرن مونیخ 2-2 رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا 2023/24 به روایت کارتون / فیلم
  • نمایی دل انگیز از دریاچه سد سمیرم در قاب دوربین شهروند خبرنگار
  • کشف محموله ۲۰۰ میلیاردی پارچه قاچاق در اصفهان
  • معلمان خاطره‌انگیز در قاب تصویر
  • ده بازی خاطره‌انگیز تراکتور-استقلال در یک دهه اخیر
  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری
  • عکس| اتفاق ویژه در ورزشگاه آزادی؛ جایگاه خاطره انگیز باز شد