Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@19:34:53 GMT

«هلمت» مجهز به علائم حیاتی و هوشیاری خلبان ساخته شد

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۷۶۱۴۶

«هلمت» مجهز به علائم حیاتی و هوشیاری خلبان ساخته شد

دکتر حمید رادمنش عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «هلمت مجهز به علائم حیاتی و هوشیاری خلبان جنگنده» در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سطح هوشیاری خلبان و کمبود اکسیژن دو عامل حیاتی هستند که تهدیدی جدی برای خلبانان به شمار می آید که برای راحتی در حین پرواز توسط خلبان قابل تشخیص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه به همین دلیل درصدد برآمدیم تا هملتی مجهز به علائم حیاتی برای هوشیاری خلبان جنگنده طراحی کنیم، افزود: بنابراین با نصب این سنسورها خلبانان در جریان اخرین فعالیت های فیزیکی بدن خود قرار گرفته و می تواننداقدامات پیشگیرانه را به هنگام بروز این موارد انجام دهند.

رادمنش خاطر نشان کرد: ممکن است خلبانان در طول پرواز چند ساعته خود به تدریج دچار کاهش سطح هوشیاری شده و متوجه این امر نباشند از این رو این هملت می تواند بسیار کاربردی باشد.

وی در خصوص ویژگی های این محصول گفت: سنسورهای این سیستم می تواند فعالیت های بدن خلبانان را در طول پرواز کنترل کرده و آنها را در جریان اخرین مرحله از فعالیت های بدنی قرار داده و به هنگام کاهش ضربان قلب و کاهش جریان اکسیژن به خلبان هشدار دهد.

این محقق با اشاره به کاربرد این سیستم گفت: با استفاده از این سیستم خلبانان به هملت هوشمند نسل سوم و پنجم مجهز می شوند و همین می تواند قابلیت اطمینان پرواز را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد.

محقق پسا دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه متقاضی این محصول صنایع هوافضا و صنایع نظامی هستند، عنوان کرد: هنوز در ایران از این هملت ها استفاده نشده و نمونه خارجی آن نیز در کشور وجود ندارد زیرا از قیمت بالایی برخوردار است.

به گفته رادمنش، در حال حاضر دانش فنی این هلمت به دست آمده و بومی سازی و ثبت اختراع شده است؛ همچنین تست های میدانی و اطلاعات فنی استخراج شده است و نیاز داریم که یک سرمایه گذار به میان آید تا بتوانیم آن را به تولید انبوه در حد نیاز کشور برسانیم.

وی ادامه داد: در صورت تجاری شدن می توان ناوگان حمل و نقل هوایی را مجهز به این هملت کرد و قابلیت اطمینان پروزها را به طور چشمگیری افزایش داد.

​به گزارش مهر، این طرح با همکاری علیرضا علیخانی به انجام رسیده است.

کد خبر 4536120 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: خلبانان دانشگاه امیرکبیر ضربان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشجویانی که در جریان تجمعات ضد اسرائیلی و حمایت از غزه از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شدند را با‌ روی باز پذیرش می‌کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مسعود میرزائی شهرابی در نامه‌ای به نماینده هماهنگ کننده سازمان ملل در ایران  نسبت به پذیرش دانشجویان اخراج شده امریکایی که در تجمعات دانشگاهی علیه رژیم غاصب اسرائیل حضور داشتند اعلام آمادگی کرد.

در متن این پیام آمده است؛جناب پریزنر عزیز،به دنبال بازدید اخیر شما از دانشگاه فردوسی مشهد، اینجانب احساس تکلیف کردم تا حمایت شما را جهت راه‌اندازی یک ابتکار حیاتی و مهم جلب کنم. با توجه به اخراج دانشجویان آمریکایی توسط دولت آمریکا، به خاطر مشارکت آنها در تظاهرات مسالمت آمیز حمایت از غزه، دانشگاه فردوسی مشهد پیشقدم شده تا به این دانشجویان، بورسیه و پذیرش رایگان اعطا کند.

در ادامه این نامه آمده است؛ این ابتکار، نشانگر تعهد ما به آزادی اکادمیک، و پایبندی به حمایت از عدالت در بسترهای آموزشی در سراسر جهان می‌باشد. ما در نظر داریم که مواضع و اقدامات خود را از طریق یک اعلامیه رسمی به اشتراک بگذاریم.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد می‌افزاید: مشتاقیم طرح ما توسط یونسکو و شبکه "تأثیرگذاری دانشگاهی سازمان ملل(UNAI)" منتشر شود. مساعدت شما در راستای تسهیل انتشار این اعلامیه جهت گسترش پیام ما و تضمین بازتاب آن در سطح جهانی، حیاتی خواهد بود. از شما بخاطر در نظر گرفتن درخواست ما سپاسگزاریم. حمایت شما در این مساله حیاتی و ارزشمند است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • تجلیل از استادان خلبان پایگاه آموزشی هوانیروز اصفهان
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • هوشیاری رئیس دورتموند: اشتباه مجری را اصلاح کرد
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف مهم در جولان اشغالی
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی سمی در نیومکزیکو/ خلبان نجات یافت
  • «آدرخش و رقص فانتوم‌ها» در نمایشگاه کتاب طنین می‌اندازد
  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • ماشین آلات دهیاری‌های استان بوشهر به ردیاب مجهز می شوند
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس